Tuesday, November 20, 2012

Koleksi Gambar Majlis Penyampaian Hadiah Kejohanan Catur SUKIPT 2012

Majlis perasmian penutup Kejohanan Catur SUKIPT 2012 diadakan di Dewan Utama Politeknik Primier Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA). Majlis tersebut disempurnakan oleh Pengarah PSA sendiri iaitu Puan Asmara Binti Sulong dan diiringi oleh wakil dari Persatuan catur Malaysia (MCF) iaitu Puan Haslindah Binti Ruslan.  

Koleksi Gambar Majlis Penyampaian Hadiah Kejohanan Catur SUKIPT 2012

Para Arbiter mengambil kesempatan berposing terlebih dahulu di atas podium, sebelum majlis perasmian penutup berlangsung ..

Koleksi Gambar Pusingan Terakhir Kejohanan

Para pemain hanya akan bermain satu pusingan sahaja pada hari Terakhir Kejohanan Catur SUKIPT 2012.. 

Sewaktu berlangsungnya pusingan akhir, para arbiter dan sebahagian peserta sudah dapat menjangkakan pemain yang bakal memenangi pingat emas bagi kategori individu (lelaki) kejohanan ini.. Jangkaan ini merujuk kepada prestasi yang ditunjukkan oleh pemain, dan jumlah mata yang telah berjaya dikumpul disepanjang 10 pusingan sebelumnya..

Namun begitu persaingan untuk pemenang pingat Perak dan Gangsa masih lagi sengit untuk kategori individu.. Begitu juga kedudukan semua pingat untuk kategori berpasukan.. 

Monday, November 19, 2012

Koleksi Gambar Hari Ke Empat Kejohanan

Pada Hari Ke Empat Kejohanan Catur SUKIPT 2012, para pemain bermain sebanyak 3 pusingan.. Iaitu pusingan ke 8, ke 9 dan pusingan ke 10..

Berikut merupakan koleksi gambar hari ke Empat kejohanan yang sempat dipaparkan dalam blog ini.Meja Pertama (Peserta Perempuan)

Guan Xin Thing dari UPSI terus mengungguli meja Pertama..

Koleksi Gambar Hari Ke Tiga Kejohanan

Pada Hari Ke Tiga Kejohanan Catur SUKIPT 2012, para pemain bermain sebanyak 2 pusingan.. Iaitu pusingan ke 6 dan pusingan ke 7..

Berikut merupakan koleksi gambar hari ke Tiga kejohanan yang sempat dipaparkan dalam blog ini.


Koleksi Gambar Hari Ke Dua Kejohanan

Pada Hari Kedua Kejohanan Catur SUKIPT 2012, para pemain akan bermain sebanyak 3 pusingan.. Iaitu pusingan ke 3, ke 4 dan ke 5..

Berikut merupakan koleksi gambar hari kedua kejohanan yang sempat dipaparkan dalam blog ini..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...